Bo, lev och njut med slott och båthamn som närmaste granne

Historisk inspiration

På denna kulturhistoriskt värdefulla plats vid Näsbyviken uppför vi Slottshusen. Småskaliga flerbostadshus med villakänsla inbäddade i slottsparkens prunkande grönska. Historiens vingslag är högst påtagliga i den anrika slottsmiljön. Riddare, guvernörer och magiska personligheter har förgyllt platsen genom århundraden. Här bor du kungligt och njuter livet fullt ut med absolut närhet till natur, goda kommunikationer, service och shopping. Närmaste granne är anrika Näsby slott och dess slottspark med all sin prakt och magiska historia. Slottet är idag ett sagolikt boutique hotell med spa, hotell, café och restaurang som erbjuder kulinariska upplevelser och lyxiga behandlingar.

 

Naturens inverkan

Naturen är en viktig resurs för hälsa och välbefinnande. Forskning visar att vistelser i naturen ökar positiva känslor, mental återhämtning och prestation. Slottshusens läge erbjuder omedelbar närhet till grönområden, vacker utsikt samt strandpromenader utöver det vanliga att förkovra sig i på daglig basis. Här står återhämtning och njutning högt på agendan. För den aktive finns ett välsorterat stort utbud i form av paddelbanor, utegym, bollplan, golfbana och båthamn med båtklubb

Alla vägar bär till och från Slottshusen

Täby kommun är en av Stockholms största knutpunkter och har en påtaglig närheten och goda kommunikationer till Stockholms city. Med Roslagsbanan eller med bil via E18 tar du dig till city på ca 15 minuter. På promenadavstånd, ett stenkast ifrån Slottshusen genom den vackra slottsallén hittas all tänkbar närservice du behöver i vardagen i form av Näsby Centrum.
Samlad storshopping utförs med fördel i Täby centrum som är
ett av Sveriges största köpcentrum med cirka 200 butiker och 40 restauranger. Täby centrum ligger endast några kilometer från Slottshusen och hit tar du dig snabbt med cykel, kollektivt eller till fots. Täby kommun har under många år arbetat med en cykelplan som innebär att cykelnätet har planlagts och byggts ut för att på ett säkert sätt ge fördel till cykeln som alternativt fordon.

För stora och små

Grannskapet erbjuder en fantastisk tillvaro för hela familjen stora som små , tvåbenta som fyrbenta. För barn i förskole och skolåldern finns det gott om alternativ med goda recensioner att välja på
i området samt i grannområden som Danderyd och Djursholm. Området omges av trygga och säkra omgivningar och vägar till och ifrån skola och aktiviteter. Här erbjuds ett lugnt och fridfullt familjeliv med parken som närmaste granne. Bollplan, ängar, badplats och lekplats direkt utanför dörren ger omedelbar guldkant på livet.


Solstudie

Solens rörelse över området

Läs mer här
Boaktiva

Vi "knuffar" dig i rätt riktning

Läs mer här
Näsby Slottspark

Slottshusen en del av Näsby Slottspark

Läs mer här