Wästbygg Våra Hems inredare har jobbat intensivt med Slottshusen när de format den exklusivt tidlösa paletten. Uppgiften var att skapa ett hållbart och stilrent boende som håller trend över tid.

En känsla av villaliv

Slottshusen är varsamt placerade utmed ängens och slottsmarkens ytor. Ett direktkliv ut genom dörren till prunkande grönska och magisk utsikt över viken. Ståtligt följsamma reser sig de putsade husen och återskapar den historiska slottsmiljön som sträcker sig så långt som till 1200- talet. Låga huskroppar med endast tre till fyra våningar och sadeltak med majestätiska kupor som ger ljus och rymd. En nypa nationalromantisk touch möter den stilrena moderna designen.
Balkong, terrass eller uteplats här finns något för alla. Oavsett vilket av hemmen du väljer breder den vackra parken och ängarna ut sig som ett expanderat vardagsrum. De exteriöra kulörerna går i välkomnande matta ljusa jordtoner som skapar ett lugn över nejden.

Inspirationen till materialvalen

Toner och kulörer återspeglas även interiört med inslag av matta beige och varmvita ton i ton skiftningar som för tankarna till en tidlös palett, tillåtande och formbar. Att det ska finnas en tidlös känsla som håller i längden är ett tydligt fokus genom hela bostaden. Stor vikt har lagts på att ta in byggstenar från områdets anrika historia och den vackra närliggande slottsparken. Det visar sig genom den röda tråd som utger basen i husen. Gedigna noga genomtänkta materialval i form av bänkskivor i kvartskomposit, klinker i granitkeramik och en genomgående varm ek-parkett som möter en vit sober väggkulör. Tillsammans andas materialen harmoni och lugn och ger hemmet en känsla av ombonad trivsel. Med denna lugna bas av fasta materialval får du frihet att skapa din egen personliga stil helt fritt genom nya inköp och ärvda klenoder.

Med plats för allt och lite till

Välkommen hem till hemmet som erbjuder dig ytor och praktiska materialval för såväl fest som för vardagens bestyr. Här möts du av rena linjer och mjuka färger med en bas i gedigna materialval som håller över tid. Det sociala i kombination med det enskilt privata har varit en primär grundsten när vi utformat planlösningarna i Slottshusen.
Öppna ytor som sträcker sig med tre rum i fil ger tillåtelse att utnyttja hela bostadens kompetens. Duka upp med snittar och charkbricka och låt gästerna mingla i spatiösa utrymmen.

Skräddarsytt och anpassningsbart

Anpassningsbar möblering efter behov, tycke och smak. Middagsbord för hela släkten i anslutning till både kök och vardagsrumsdel eller mindre frukosthörna i köket med utsikt över susande träd på ängen. Här finns gott om öppna ytor men också avskilda rum som ger en flexibilitet för individens behov och önskemål. Möjlighet till eget kontor för hemarbete och läxor, extra rum för yogastunden, en walk in closet eller ett eget bibliotek är bara några av valmöjligheterna Slottshusen erbjuder. För den som önskar ytterligare guldkant erbjuds ett fåtal våningar med bostad i ett helt våningsplan. Våningarna är utrustade med braskamin, vinkyl, badkar och infrabastu som extra krydda.

Takvåning för livsnjutaren

I en av våra takvåningar bor du som herre på täppan. Den härliga känslan av vindsvåning med takvinklar upp till nock i kombination med rumsindelning ger en luftig men ändå ombonad känsla. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör ytan till en naturlig plats för umgänge och sällskap. Vid matplatsen finns utgång till balkongen där morgonkaffet eller kvällsrosén med fördel kan avjnutas.  


Broschyr

Läs mer här
Hus och rumsbeskrivning

Läs mer här
Svanenmärkta hem

Läs mer här