Maria Carlsson är kund- och marknadsansvarig för Wästbygg Våra hem i Stockholmsområdet. Hon är en inredningsarkitekt som älskar att få skapa drömhem där människor ska trivas och känna sig till freds länge. Läs vad hon har att säga om sin sobra inredningsstil och vad hon kan hjälpa dig som bostadsköpare med. 

Beskriv din inredningsstil! 
Personlig med touch av trend, gamla minnen och loppisfynd. Jag vill ha en lugn färgskala som bas samtidigt som det ska vara en upplevelse att kika runt i mitt hem. Saker som berättar något och får rummen att leva.

Vad inspireras du av i din inredning? 
Jag älskar alla mina saker i olika perioder. Alla saker har sin charm och betydelse men ibland kan de få flytta runt eller pausa i garderoben en stund för att vakna till liv i ett annat rum ett år senare. Jag mår bra av förändring och levande miljöer. Jag är inredningsarkitekt i grunden och har arbetat med inredning och marknad hela mitt arbetsliv så jag möter så mycket olika stilar och trender i mitt jobb så ibland kan det var svårt att hålla fingrarna i styr från att köpa hem något som inte alls passar in med övriga saker bara för att de är trendiga just nu. Därav är en sober bas ett jättebra knep för då kan djärva val av inredning få bo kvar tills man tröttnar för att lämna plats åt nästa trend utan att kosta för mycket. Kika gärna på loppis för nya fynd och sälj dina saker som du tröttnat på.

Hur ska man tänka när man inreder ett nytt hem? 
Ett nytt hem oavsett vad eller var du flyttar till kommer förmodligen inte att inredas från scratch med helt nya saker så där är det a och o att ha en lugn bas i de fasta materialvalen. Här samsas gamla saker med nya fynd och då är det viktigt att hålla en röd tråd i den stilen man väljer för att inte få ett kaos av olika saker som var och en försöker ta för sig och visa sig. Satsa på material i samma träslag exempelvis på de större möblerna och variera istället små saker som är billigare och lättare att byta ut.

Bästa tips för att trivas hemma? 
Att hitta sin röda tråd och bygga sakta på den så växer hemmet fram naturligt till en personlig stil som håller länge. Tänk praktiskt och mycket förvaring samtidigt som du tänker stil så blir helheten den bästa. Hitta favoritplatser i hemmet som ger dig lugn och andra som speglar aktivitet. Var plats har sin funktion. 

Vilken hjälp kan man som bostadsköpare få när det gäller interiör hos Wästbygg Våra hem? 
När man köper en bostad hos oss så har man bästa möjliga förutsättningar för att bygga sitt nya hem. Vi har tänkt till från grunden med de fasta materialvalen. Här har vi en grund som är hållbar i längden både trendmässigt och miljömässigt. Vi har skapat en bas med materialval som ger dig som kund alla möjligheter att laborera med den lösa inredningen i form av möbler och accessoarer och skapa ditt egna unika drömhem. Basen har ett lugn med vita, grå och beige naturmaterial i tidlös tappning.

Vi hjälper dig självklart också med tips att twista till inredning utifrån dina önskemål. Vi som arbetar med inredning på Wästbygg Våra hem har många års erfarenhet från inredningsbranschen och framförallt kundhantering. Vårt mål är att du som kund ska skapa ditt absoluta önskeboende hos oss och vi har skapat den bästa tänkbar grunden man kan tänka sig. Jag är superstolt över att få vara med och utveckla framtida drömhem av denna kaliber.