Vi "knuffar" dig till en hållbar vardag!

Lätt att göra rätt

Vi vill bygga hållbara bostadsområden. Det gör vi inte bara genom Svanenmärkta byggnader utan också genom att "knuffa" dig som bor i våra hus att göra bra val i din vardag – både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Vi vill göra det lätt att göra rätt!

 

Boappa

Med hjälp av en app kan du som bor i våra hus boka gemensamma utrymmen och resurser som t ex övernattningslägenhet eller takterrass. Du har också enkel tillgång till information från styrelsen, skötselanvisningar och kan göra felanmälan. Genom appen kan du också kommunicera med dina grannar och enkelt bjuda in till en fotbollsmatch på gården, en klädbytardag eller varför inte samåkning till jobbet? Vi tror att gemenskap och omtanke om varandra och om miljön skapar ett tryggare och trevligare bostadsområde.

En skylt som visar vägen

I våra bostadsområden kan du stöta på skyltar med uppmuntrande budskap om att ta trappan istället för hissen, säga hej till grannen eller sortera sopor. Med andra skyltar visar vi vägen till närmaste motionsslinga, badhus, busshållplats eller kanske stans konsthall! 

En bild med entrédörrar där den närmaste är i fokus. På dörrhandtaget hänger en skylt "Stör gärna" Detta symboliserar på vilket sätt vi hjälper de som bor i våra nyproducerade bostadsrätter att leva socialt hållbart

Grannboden

Dela prylar med din granne och spara både pengar och miljö! Vi inreder en Grannbod i ett första steg, och du som bor i bostadsområdet fyller på med prylar efter önskemål och behov. I ett flerbostadshus kanske "boden" kan bli en "garderob" om det är ont om plats. Du bokar prylarna via appen.

En öppen dörr i ett mindre hus på gården i ett bostadsområde. Huset kallas grannboden och innehåller prylar som de som bor i våra nyproducerade bostadsrätter kan dela med varandra.

Huskurage

I våra hem inför vi konceptet Huskurage från början. Bland annat så får du som flyttar in boken "Huskurage" och policyn sitter i trapphuset. Konceptet skall ge grannar verktyg att förebygga våld i hemmet. Du kan läsa mer på www.huskurage.se

Grannsamverkan

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområdet mindre attraktivt för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet och kunskap hos dig som bor i området. Målet är att öka tryggheten och trivseln! 
Grannsamverkan är ett samarbete med polisen och vi på Wästbygg åtar oss att informera bostadsrättsföreningens styrelse om vilka möjligheter som finns och hur Grannsamverkan fungerar. Här kan du läsa mer.