Vi "puffar" dig till en hållbar vardag

Vi på Wästbygg vill bygga hållbara bostadsområden. Det gör vi inte bara genom att bygga med miljömärkning utan också genom att ”puffa” dig som bor i våra hus att göra bra val i din vardag – både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Namnet "Boaktiva" anspelar på ordet "proaktiv", att orsaka förändring istället för att bara reagera på den. Vi tror att man med små förändringar i boendemiljön kan göra stor skillnad.

Boaktiva-appen

Med hjälp av Boaktiva-appen kan du som bor i ett av våra hus boka gemensamma utrymmen och resurser som t ex övernattningslägenhet eller takterrass. Du har också enkel tillgång till information från styrelsen, skötselanvisningar och kan göra felanmälan. Genom appen kan du också kommunicera med dina grannar och enkelt bjuda in till en fotbollsmatch på gården, en klädbytardag eller varför inte samåkning till jobbet? Vi tror att gemenskap och omtanke om varandra och om miljön skapar ett tryggare och trevligare bostadsområde.

En skylt som visar vägen

I våra bostadsområden kan du stöta på skyltar med uppmuntrande budskap om att ta trappan istället för hissen, säga hej till grannen eller sortera sopor. Med andra skyltar visar vi vägen till närmaste motionsslinga, badhus, busshållplats eller kanske stans konsthall! 

Dela med andra - spar pengar och miljö

Tanken med Grannboden är att dela resurser! Vi inreder boden i ett första steg, och du som bor i bostadsområdet fyller på efter önskemål och behov. Bokningen av prylar sker via Boaktivas app, under rubriken delningar> gemensamma resurser. I ett flerbostadshus kanske "boden" kan bli en "garderob" om det är ont om plats.